COMARCA, ECONOMIA
- Les Borges Blanques

Les obres de la termosolar donaran feina a 250 persones

Abantia i Comsa Emte han realitzat aquest dimecres una visita d’obres a la futura termosolar de les Borges Blanques, primera instal•lació mundial en combinar la tecnologia solar termoelèctrica amb una unitat de biomassa. La multinacional alemanya Siemens ha iniciat recentment els treballs de muntatge dels primers plafons solars , dels 2.688 que hi haurà en total -de 5,5 metres de diàmetre cadascun i 12 metres de longitud en les 96 hectàrees de la finca. La seua instal·lació durarà vuit mesos.

Adequació de la zona
Fins ara s’ha dut a terme el moviment de terres, ara s’estan instal·lant les tanques i aquest mes d’octubre està previst iniciar les obres del bloc de potència (instal·lació on es genera l’energia elèctrica a partir de la calor generada pel camp solar). Aquests treballs es complementaran amb l’arribada el mes de juliol de la turbina de generació elèctrica. Aquest equip transforma el vapor d’aigua, produït a partir de el calor generada pel camp solar i per les calderes de biomassa, en energia elèctrica.

Central de biomassa
La central de biomassa s'instal·larà el mes de juny. De juliol a desembre de 2012 la central estarà en període de proves. Les obres donen feina actualment a unes 120 persones i està previst arribar als 250 professionals durant el primer semestre del 2012. Cal recordar que amb la seua posada en marxa el gener de 2013, la planta -amb una inversió de 153 milions d’euros- generarà una potència elèctrica anual de 98.000 MW hora, una xifra equivalent a l’energia que consumeixen de mitjana 27.000 famílies.