Opinió
Bernat Morgades

Bernat Morgades

Desembarcament popular

El cap de setmana passat va haver-hi a Barcelona una gran convenció del Partit Popular on van participar els principals líders del partit. Tot hauria estat correcte si no fos que van fer declaracions contra el dret a decidir de Catalunya constantment. Començant per Camacho, que digué que els espanyolistes a Catalunya se senten com a Euskadi quan ETA feia atemptats, i acabant per Rajoy, que deixà clar que el referèndum no se celebraria i que per a Catalunya i Espanya és millor continuar units.

Camacho també va dir que “no és patriota qui divideix, enfronta i fractura”, sinó qui “suma”; algú que compara el dret a decidir d’una nació amb el terrorisme és la persona indicada per parlar del bon patriotisme?

D’altra banda, Rajoy parlà de justícia i de transparència, discurs habitual. No crec que sigui coherent que un partit que no concedeix el dret a la llibertat d’expressió a qui li pertany, que menteix contínuament sobre les balances fiscals i té les mans brutes de sobres del seu extresorer parli de valors que no sap què signifiquen.