Opinió
Anton Bundó

Anton Bundó

2.079.340 vots per la independència

El poble ha votat. Amb aquests més de dos milions de vots hem plantat cara al 155, que malgrat la seva violència no és més que la fulla de parra que tapa les vergonyes de l'Estat.

Aquestes ratlles les dirigeixo als grups polítics. Cada un d'aquests vots que hem dipositat a les urnes, és un crit per la llibertat. Aquesta suma de vots que el poble ha posat a les vostres mans, ens permet esperar que en fareu un ús honest.

Tots els vots valen igual. Cadascú ha triat una llista, però dins el sobre hi hem posat el mateix: un vot per la llibertat. Cada un dels més de 2 milions de vots és un vot que hem dipositat amb l'esperança il·lusionada d'avançar vers la independència. Per això us recordo que tots els vots són a favor de la llibertat del nostre poble; aquests vots volen el mateix i valen igual.

No hem votat per ser espectadors d'una baralla de galls. Hem votat per trencar les cadenes del 155.

No hem votat per veure qui la té més grossa. Hem votat per fer-vos arribar la nostra força i coratge.

Hem votat perquè som poble, ens sabem ciutadans lliures i ho hem proclamat: l'1 d'octubre vetllant les urnes col·lectivament i aguantant garrotades incomptables; el 21 de desembre omplint les urnes.

Amics d'ERC, de JxC, de la CUP (de CeC, si voleu) esteu lligats per la confiança que us hem fet. La victòria damunt l'unionisme i el seu 155 és del poble. L'hem feta possible, ajuntant els vots un a un, tots els qui hem votat per la llibertat-independència. A vosaltres us toca gestionar i administrar aquesta victòria; units no ho sé, però plegats sí.

Defenseu els vostres punts de vista, però renuncieu a la tossuderia. Si algun moment teniu temptacions de barallar-vos perquè algú creu perdre posicions, us recordarem que en la defensa de la llibertat un ciutadà hi va perdre molt més, hi va deixar un ull.