Opinió
Jordi Prats

Jordi Prats

Jo vaig al psicòleg

Fa uns anys vaig decidir conscientment que volia que la meua vida fos millor del que era. Sóc un afortunat amb família, amics i feina, però també sóc una persona crítica i realista i conscient que tenim al nostre abast moltes més ajudes de les que pensem.

Liderar un negoci no és feina fàcil, cal assumir reptes constants amb energia i afrontar amb determinació tots els obstacles que ens trobem al camí. L'estrès acaba generant una motxilla feixuga que carreguem a totes hores i ens afecta totes les esferes de la nostra vida. Ja sigui per pagar el crèdit de la casa, pel preu de liquidació de l'oliva o per una nova averia al nostre flamant nou vibrador, tots estem sotmesos a decepcions que emmascaren les alegries.

Tots tenim interioritzat que cal canviar l'oli del patrol un cop l'any, que hem de revisar les teles de l'estenedor o provar les bateries de la pellenc dos setmanes abans de la campanya, però realment som conscients que nosaltres som la part central de tota aquesta maquinària?

El benestar i la felicitat també es poden potenciar amb simples gestos programats que podem incorporar a la nostra rutina. Jo vaig al psicòleg cada dos mesos i al físio cada tres. Us recomano que us oblideu dels tabús socials i apliqueu aquella màxima que diu que "la felicitat no és una cosa ja feta, sinó que ve de les teues pròpies accions" i demaneu cita al psicòleg (ni el bàrman ni el mossèn compten).