Opinió
Jordi Prats

Jordi Prats

La puntualitat

Sóc puntual i m'agrada, per mi la puntualitat és una mostra bàsica i necessària de respecte cap a l'altra persona, tant en la vida professional com personal. Potser alguns pensareu que sóc un exagerat, que la puntualitat és per a la gent estressada, que als pobles de les Garrigues sempre hi ha marge per arribar tard i que això no emprenya ningú. Potser fer-vos les següents preguntes us farà reflexionar: recordeu l'últim cop que vàreu arribar tard a una cita? I l'últim com que us van fer esperar? Us vàreu sentir de la mateixa manera en les dos situacions?

Com a gerent, la puntualitat és una exigència bàsica per a tots els meus treballadors. No importa si vols quedar a una hora o a una altra, però un cop fixem l'hora cal complir-la. Sense la puntualitat mai serem bons professionals. Ser puntuals ens fa prendre consciència del temps i aprendre a gestionar-lo i adaptar-nos a la realitat. Arribar tard a un lloc és una forma evident de dir que el teu temps és més important que el temps de la persona que t'espera.

Ser puntual a la feina o a una cita vol dir entrar per la porta mínim 5 minuts abans. Si arribem just a l'hora acordada ja estem fent tard i si arribem més tard, és que ja no volíem ser allí. Us proposo fer un exercici, si algú us fa esperar més de 15 minuts marxeu de la cita i passeu-los una foto d'aquest article.