Opinió
Ateneu Popular Garriguenc

Ateneu Popular Garriguenc

Borges torna a cremar

L’any 2015, la nova junta que en aquell moment vam entomar el repte de continuar la història de l'Ateneu vam decidir recuperar una de les activitats estrella de l'entitat, que tant èxit i bons records va deixar, temps enrere, entre el jovent garriguenc, el festival Borges Crema. S'havia deixat de fer l'any 2008 i no va ser fàcil revifar-lo set anys després. El panorama musical ja era un altre, el model d'oci també, l'edat dels seguidors fidels també, el lloc on es presentava dificultats, etc, etc. Però també és cert que es vivia un nou impuls de formacions musicals a la comarca i, per tant, si agafàvem l'esperit original del Borges Crema, era un deure nostre donar-hi sortida, o la sortida que estés dins les nostres possibilitats. Al cap i a la fi, per molt que hagi passat el temps, continua sent molt difícil per a un grup de rock, o de punk, o d'ska o de l'estil que sigui, tenir oportunitats per mostrar al públic, encar que sigui reduït, la feina que es fa durant mesos en un local d'assaig.

Des d'aquell 2015, per tant, hem intentat cada any que el Borges Crema no tornés a morir, i ho hem anat aconseguint. Els que esteu en entitats sabeu que costa aixecar un concert. Lligar els grups, permisos d'espai, lloguer de material, comandes, barres, muntatge, desmuntatge, barres, etc, i esperar que tot funcioni, que faci bon temps, que no hi hagi cap incident i que no ens hi arruinem.

El dissabte 14 de juliol, com qui no vol la cosa, farem la 15a edició. 15 festivals! Aviat es diu. Si mirem enrere, podem dir que, a grans trets, han estat tres generacions de joves que, en moments diferents de l'entitat, han apostat pel mateix projecte. Pocs concerts d'aquest tipus hi ha que puguin complir 15 anys.

Per això, us animem a participar-hi, els qui ho fèieu a les primeres edicions a les piscines, els qui ho vau fer després al solar del costat i els que ho feu des del 2015 al passeig del Terrall. El Borges Crema és de tots. Si no donem suport nosaltres a les iniciatives de la comarca, qui ho farà? Si no anem nosaltres a passar-ho bé al Terrall una nit de juliol i animar els nostres amics de l'escenari, qui ho farà? Doncs som-hi!