Opinió
Víctor Masip

Víctor Masip

Noves connexions

Segons l'anunci del Ministeri de Foment a l'estiu, el 31 d'agost de 2021 l'AP2 i l'AP7 quedaran lliures de peatges, si més no a l'espera de veure què decideix el govern que hi hagi en la propera legislatura. Aquesta notícia ha estat benvinguda com la solució més propera i més sensata als problemes de circulació que actualment hi ha a les nacionals 240 i 340, i l'alta sinistralitat que s'hi produeix. Així mateix, alguns pobles del Segrià que tenen l'autopista propera però fins ara no gaudeixen d'un accés directe, com és el cas d'Artesa de Lleida, han fet mocions per demanar al Ministeri una connexió a la via i han impulsat estudis per corroborar-ne la viabilitat que això suposaria i els avantatges.

Si tenim en compte que a les Garrigues, l'autopista passa pràcticament pel costat de les poblacions de Castelldans-Juneda, poder gaudir d'un accés directe a l'autopista des de la carretera de Castelldans seria un gran avantatge per als pobles de les Garrigues cèntriques i les Garrigues altes, tant per als habitants, que podrien tenir un accés proper i directe a l'AP2 sense necessitat d'arribar fins a les Borges, com per a la gent de fora que ve a visitar el nostre territori.

Des d'aquí m'agradaria fer una crida a tots els pobles que se'n puguin veure beneficiats, als ajuntaments que els sembli una bona proposta, a treballar conjuntament per demanar aquests accessos a l'AP2 aprovant mocions i elaborant un estudi conjunt.