Opinió
Víctor Masip

Víctor Masip

Maleïts estornells!

Recordo que, en el seu dia, ja vaig dedicar una de les columnes al maleït estornell que cada dia, a la mateixa hora tenia el costum de parar-se al fil elèctric i originar un microtall. Aquesta era la millor excusa per part del responsable d'Endesa el dia que vam tenir ocasió de parlar amb ell, i quan ens va confessar que després d'haver repassat la línia molts cops, només podien arribar a aquesta risible i còmica situació. Algú creu que Endesa no pugui saber la causa a hores d'ara? El cert és que el problema s'havia reduït a un parell de microtalls per setmana, després d'instal·lar uns aparells mesuradors ubicats en alguns edificis, per exemple a l'Albagés, que recullen el total d'interrupcions de servei mensual.

Molts veïns portem des de fa anys un registre de microtalls, inclús cada cop que el servei falla enviem una piulada a la companyia, però fa cosa de dos mesos que els microtalls s'han tornat a incrementar considerablement. Recordo haver llegit fa anys que les principals institucions de la província actuarien per posar-hi remei o pressió, després de tot aquest temps de recollida de signatures massives, res.

Ara bé, només puc extreure una conclusió, o els ocells de la comarca s'han tornat llestos com els de la pel·lícula de Hitchcock o Endesa ens pren per imbècils. Fora bromes, hem de prendre el problema com a prioritari i important. Si creiem i apostem per l'emprenedoria a la nostra comarca hauríem d'unir-nos i afrontar aquesta situació. I per als que diguin que els microtalls són inofensius, els proposo un repte, que durant una setmana amb tots els aparells elèctrics en funcionament, desconnectin 3 o 4 cops els ploms cada dia, a veure què tal...