Opinió
Bernat Morgades

Bernat Morgades

Visca les tres Reines!

Aquestes festes va córrer la notícia que a un poble veí de les Garrigues, Belianes, arribaven les tres Reines Magues. Són increïbles aquests personatges, que poden fer coses tan màgiques com convertir-se en reines!

Confesso que soc fan de les tradicions i costums que m'envolten i particularment les festes nadalenques, com més em recorden als records d'infància, més m'agraden. Malgrat això, penso que és positiu que les tradicions evolucionin, i més si és per potenciar la igualtat de gènere.

La humanitat ha menystingut el gènere femení en totes les societats des de la seva aparició fins ara, passant per les primeres civilitzacions o l'edat mitjana. De la mateixa manera que els Reis Mags poden ser dones, ja comença a ser hora que ho siguin també les presidentes de la Generalitat, les directores d'empresa o les que tenen més protagonisme en activitats esportives.

La lluita per la igualtat de gènere em recorda altres temes de moda com el canvi climàtic o portar una vida saludable: cada vegada se'n fa més ressò, més gent s'hi interessa però comença un altre any i continuem igual. Les dones presideixen parlaments però no governs, anem amb cotxe a tot arreu encara que sigui a mig quilòmetre i continuem esmorzant cereals amb un 30% de sucre.

Espero, desitjo i confio que les Reines Magues no siguin les úniques dones que passen a primera línia durant els anys 20 del segle XXI.