Opinió
Bernat Morgades

Bernat Morgades

No protegiu les noies, eduqueu els nois

La catastròfica notícia de la violació a una jove d'Igualada ha superat una vegada més les expectatives de fins on arriba la brutalitat masclista.

Aquesta classe de persones no les classificaria com a tal, ni com a animals. No es mereixen ni un nom o adjectiu que es refereixi a un ésser viu perquè del que són capaços no ho faria ningú amb una mica de moral o instint animal.

La societat està malalta, no és el meu camp d'especialització però diria que és per dècades i segles d'imposicions heteropatriarcals que han denigrat sistemàticament les dones. Penso que fins ara hi havia molt secretisme per la pressió social que suposava separar-se de la parella, denunciar un assetjador o fins i tot un agressor. Ara, però, amb la globalització han arribat noves vies de comunicació que ens permeten estar més ben informats per afrontar qualsevol conflicte sexista. Aprofitem aquesta eina. Canya a les escoles, al lleure infantil i juvenil i als governs perquè des d'infants fins a ancians es lluiti per revertir aquesta xacra. I prou de victimitzar les dones, de prevenir-les, de menystenir-les. Prou de protegir-les; eduquem-los.