Opinió
Bernat Morgades

Bernat Morgades

Coherència

Una crisi humanitària? Que no entri ni un refugiat, posem traves a les ONG, utilitzem el Mediterrani com a frontera... ah, que és una crisi que afecta Europa? Enviem menjar, diners, armament, muntem corredors humanitaris i posem tots els nostres esforços per donar suport a Ucraïna. Oblidem les altres guerres que hi ha al món, els refugiats que no hem deixat arribar a Europa i, de pas, arxivem les investigacions sobre el patrimoni opac del rei emèrit sense fer gaire soroll.

Em disculpo pel sarcasme, sé que hi ha molta gent passant-ho malament, inclús a la nostra comarca, però volia il·lustrar l'estupidesa de la situació.

Quan les coses ens toquen de prop ens deixem cos i ànima per donar suport a les causes justes, però a la que han passat uns dies o les bombes esclaten més lluny, ens pensem que deixen d'esclatar. 

El 8 de març omplim els carrers i les xarxes socials de color lila, però el Dia de la Dona és cada dia i cal lluitar contra el masclisme tot l'any. Per Nadal irradiem solidaritat, però la resta de l'any també hi ha desafortunats que passen gana. Ens desvivim per celebrar l'aniversari d'un familiar, però els següents 364 dies no li mostrem l'afecte que es mereix.

És molt difícil ser coherent amb tots els actes i decisions que prenem, però faig una crida perquè tots plegats ens esforcem a ser-ho cada dia més.