Opinió
Bernat Morgades

Bernat Morgades

Els ametllers floreixen quan volen

Ens estem acostumant a viure en una societat en què tot està monitorat, tenim dades en temps real, podem veure objectes virtuals mitjançant realitat augmentada i fins i tot podem crear un alter ego en forma d'avatar per viure en un metavers de realitat virtual. Al Mobile World Congress segur que encara apareixeran més innovacions, però ben segur que cap podrà decidir el ritme de la natura. 

A Arbeca fa uns anys que s'organitza una jornada gastronòmica enmig d'un tros d'ametllers florits que, depenent del clima del moment, se celebra més aviat o més tard. Els comerços locals es preparen per servir les seves delícies, però de vegades a la data programada no hi ha ni una flor als ametllers i s'ha d'ajornar. L'espectacle dels ametllers té això, que dins la previsibilitat del nostre dia a dia, és un esdeveniment imprevisible i efímer. Sortiran flors blanques que es tornaran rosades en qüestió de dies i, quan surtin les fulles verdes, ja donarem la benvinguda a la primavera. 

Per sort, aquest espectacle de la natura no depèn del wifi, ni dels megapíxels, ni de les antenes. El que sí que és responsabilitat de tots és cuidar el medi ambient perquè no haguem d'arrencar més trossos d'ametllers susceptibles al fred.