COMARCA

La Marxa cap a la Independència recorre la comarca

Després del tret de sortida amb el primer acte el dia 30 de juny a Lleida, la Marxa cap a la Independència organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana ja no s'atura. El 15 d’agost unes 180 persones es van aplegar a la plaça Sant Miquel de la Pobla de Cérvoles per iniciar la marxa. Un regidor en nom de la Corporació municipal va donar la benvinguda. Tot seguit, es va llegir el Manifest per la Independència per tres lectors que representaven tres generacions de ciutadans; i en acabar es va cantar els Segadors.

La caravana de cotxes es va dirigir al Vilosell, on esperaven els veïns del poble i els gegants de la vila a la plaça de Sant Sebastià. Del Vilosell a Vinaixa, de Vinaixa a l’Albi i de l’Albi a Cervià, on una gran estelada presidia la plaça de l’Església. L’alcaldesa va donar la benvinguda als més de 300 assistents. A cadascun dels pobles es feia el mateix: es llegia el manifest i s’entonava el cant dels Segadors. Finalment, Albert Turull, membre del secretariat de l’ANC, va explicar el significat de la Marxa i va detallar el repte del full de ruta que l’Assemblea Nacional Catalana ha dissenyat fins arribar a la Independència de Catalunya.

Tres dies abans, l’11 d’agost va ser el torn de l'Espluga Calba, Fulleda i Tarrés. Unes 300 persones van fer la ruta que va unir aquests tres municipis, amb la participació dels grallers i els gegants de l'Espluga, els grallers de Fulleda i els de Bellvís.

Dues hores i mitja de recorregut, que van acabar amb una xerrada a Tarrés on es van repassar els principals arguments que l'ANC considera estratègics per a la independència de Catalunya com ara les sobreinversions en infraestructures viàries. Un tema d'especial actualitat en els darrers mesos, arran de la campanya del #novullpagar de les autopistes, que ha portat a centenars de conductors a protestar pel cobrament dels peatges a Catalunya.

L'acte el van tancar Carles Mora i Albert Turull, de l'Assemblea Nacional Catalana, que van parlar del full de ruta d'aquesta entitat nascuda de la voluntat popular, per seguir amb la Marxa. Tots dos van animar a seguir amb els actes previstos, que acabaran en una gran manifestació l'11 de Setembre a Barcelona.


Properes accions de la Marxa cap a la Independència a les Garrigues
La Marxa cap a la Independència a les Garrigues seguirà amb noves activitats a Juneda, Arbeca (24 d'agost) i Les Borges Blanques (10 de setembre), on l'ANC hi organitza conjuntament amb Òmnium Cultural, la presentació d'un llibre sobre 1714, una marxa de torxes nocturna i la lectura d'un manifest.

L'Assemblea ja té obertes les inscripcions als autocars que organitza per facilitar l'arribada a la manifestació unitària de Barcelona, per la Diada.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), és un moviment de base impulsat per la societat civil constituït formalment el 10 de març de 2012. Unitari, transversal i democràtic, amb l’objectiu de conscienciar i mobilitzar la majoria de la població de Catalunya, siguin quins siguin l’origen o ideologia, per aconseguir de forma pacifica les condicions socials, polítiques, lingüístiques i culturals necessàries per la constitució d’un estat català propi.