COMARCA, ECONOMIA

Tot a punt per la Mostra Gastronòmica de les Garrigues i els Camins d'Or Líquid

Portada dels dos fulletons informatius.

Aquest divendres es presenta a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) la 18a Mostra Gastronòmica de les Garrigues, iniciativa del Consell Comarcal per donar a conèixer, coincidint amb la campanya de l’oliva, els productes i plats típics de la comarca. A partir del 3 de novembre, durant els caps de setmana del proper mes i mig, un total de 10 restaurants de la comarca administrativa oferiran plats elaborats fonamentalment amb productes locals. Es tracta de l’Hostal Benet, Erigard, Masia les Garrigues i Masia Salat (les Borges); Els Fogons de la Carme (Cervià); La Garbinada (Granyena), i Granja La Manreana (Juneda), als quals enguany s’afegeixen els nous establiments La Placeta (Arbeca), El Castell (la Floresta) i Miravall (Juneda). Per la seua banda, El Carro Blanc (les Borges) abandona la iniciativa.

Més difusió
Esther Rué, responsable de Promoció Turística del Consell Comarcal, explica que aquest any “s’intentarà fer més difusió i presentar la mostra a algun mercat de Barcelona”, amb l’objectiu d’assolir, com a mínim, els bons resultats de l’any passat. “Esperem que vagi igual o millor”, diu Rué. Quant a preus, Rué afirma que “a causa de la situació econòmica actual, en general, s’han ajustat i cap els ha apujat”.

Promoció de l'oli a les Garrigues històriques 
Set dels nou pobles de les Garrigues històriques tornen, per quart any consecutiu, a abocar-se en la promoció d’un dels principals actius compartits amb el conjunt de la comarca: l’oli d’oliva verge extra i tot el que envolta aquest producte. I ho fan sota la iniciativa, promoguda pel Consell Comarcal del Segrià, dels “Camins d’Or Líquid”, que compten també amb la col·laboració dels set ajuntaments i les set cooperatives de cada poble.

De l’11 de novembre fins al 23 de desembre, es durà a terme una activitat a cada un d’aquests municipis (Aspa, Maials, Llardecans, Sunyer, Alcanó, Torrebesses i Alfés), com esmorzars populars, visites als molins d’oli, tallers de tupina i de sabó, tastos, conferències, jornades tècniques o fins i tot concurs d’allioli. Les activitats són gratuïtes, excepte els esmorzars, que costen 2 euros, bescanviables per descomptes en la compra d’oli.

Difusió a Girona i Barcelona
Del dissabte 27 d’octubre i fins l’1 de novembre, el Consell exposarà la iniciativa a la Fira de Mostres de Girona. Així mateix, el 6 de novembre es presentarà al Centre Comarcal Lleidatà de Barcelona i, finalment, el 8 de novembre tindrà lloc, a les cinc de la tarda, la presentació oficial a la zona, concretament a la imponent cabana de volta Mas Llauradó, situada entre Maials i Aitona.