COMARCA, ECONOMIA
- Cervià de les Garrigues , Puiggròs

Xerrades sobre preferents, hipoteques i desnonaments a Puiggròs i Cervià

Les accions de la PAH han esdevingut un moviment social.

Les conseqüències de la crisi i el malestar social que generen comença a introduïr-se també als actes culturals organitzats per entitats i ajuntaments de la comarca. Així, aquest divendres tenen lloc a Puiggròs i Cervià dues xerrades sobre la matèria.

A Puiggròs, en el marc de la Primavera Cultural del municipi, l'economista i professor de la Universitat de Lleida Ramon Morell, parlarà d'assumptes finances i explicarà la situació de les participacions preferents, subordinades i altres productes financers. Serà a les 21h a la Sala d'Actes.

El mateix dia, a Cervià, serà la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida, amb el seu portaveu Eduard Baches, qui explicarà els desnonaments que està provocant l'actuació d'entitats bancàries i com, des de la soeictat civil i l'organització popular, s'hi està fent front. Serà a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala. L'acte l'organitza l'Associació de Dones Les Set Valls.

Des de la comarca
L’equip de govern de les Borges va anunciar recentment la intenció de retirar els diners d'aquelles entitats bancàries que expulsin borgencs i borgenques de la seva residència habitual pel fet no poder assumir la hipoteca que hi tenen contractada. L'Ajuntament, que té previst fer extensiva aquesta iniciativa a la resta de la comarca, també oferiria assessorament als afectats per aquests tipus de processos judicials que s'han convertit en un autèntic drama per a moltes famílies i que ha generat un important moviment de crítica i oposició ciutadanes.

D'altra banda, al setembre de l'any passat va tenir lloc una assemblea d'afectats per les participacions preferents a l'Ateneu Popular Garriguenc, on hi van assistir una trentena de persones de diversos municipis de la comarca.