COMARCA, ECONOMIA
- El Vilosell , Juneda , La Granadella , Les Borges Blanques , Sarroca de Lleida

Cinc empreses aplicaran un programa de Responsabilitat Social Empresarial

Dels 44 projectes aprovats pel Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori en el programa d'ajuts Leader, cinc aplicaran, a més a més, un programa de Responsabilitat Social Empresarial (RSE), que de complir-lo, els suposarà un afegit del 5% de la inversió Leader.

Els cinc projectes, seleccionats mitjançant enquestes i entrevistes i un sistema de puntuació, implementaran un Pla de Millora durant el període que duri el Leader, i que suposa, per exemple, l'aplicació de bones pràctiques ambientals (estalvi d'aigua, de consum energètic, etc), disposar d'una bona planificació estratègica (sobretot les empreses noves), d'un assessorament en màrqueting responsable o del desenvolupament d'un mapa de grups d'interès (aquells col·lectius amb què es relaciona l'empresa).

Les cinc empreses seleccionades per a aquest procés, completament voluntari, són de les Borges Blanques, Juneda, la Granadella, Sarroca i el Vilosell, i s'inclouen en els sectors turístic (2), de serveis (1) i agroalimentari (2). Si compleixen els requisits del programa RSE, rebran un 5% extra sobre el conjunt de l'ajut Leader demanat.

En general, a totes les convocatòries Leader s'inclou l'aplicació del programa d'RSE per a un grup d'entre quatre i sis empreses, que "és el nombre que es pot abarcar amb els recursos de què disposa el Consorci per poder fer un bon acompanyament", explica Ariadna Boixader, tècnica responsable del projecte.