COMARCA

El Cogul i Aspa perden el transport regular, que passa a ser a demanda

L'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) a Lleida està fent aquests dies algunes modificacions i reordenacions d'horaris de bus, així com introduint algunes novetats. Entre les modificacions hi ha la que anunciàvem la setmana passada, a les quals s'afegeixen les de la línia 116 que surt de Tarrés i passa per Fulleda, l'Espluga Calba, els Omellons, la Floresta, les Borges i Juneda. En aquest cas, el servei de de la tarda sortirà de Tarrés a les 15:15h.

Transport a demanda
En alguns municipis de la demarcació existeix l'anomenat servei a demanda, que consisteix en la petició de transport un dia concret per part de l'usuari. Per sol·licitar-lo, aquest ha de trucar al telèfon gratuït 900 106 848 amb un dia laborable d'antel·lació abans de la una del migdia. És el cas, per exemple, del transport entre el Cogul, Aspa i Artesa de Lleida -on s'enllaça cap a Lleida- que perd la línia regular i des d'aquest dilluns, 3 de febrer, només es farà mitjançant aquest sistema a demanda, similar a un taxi. Els horaris, però, no són a conveniència de l'usuari, sinó els mateixos, aproximadament, que els que feia la línia regular. Consulteu-los en aquest enllaç. En quant a preus, l'usuari haurà de facilitar el número de targeta de l'ATM al moment de fer la petició i validar-la a Artesa per no haver de pagar els 1,75 euros que costaria.

Altres localitats garriguenques on ja funciona aquest sistema són els de la línia Alcanó-Sunyer-Alfés-Lleida i Almatret-Maials-Llardecans-Seròs.