COMARCA, ECONOMIA
- Juneda

Tanquen les plantes de tractament de purí de Juneda com a protesta

Tracjusa ja ha deixat d'entrar purí aquest dilluns (foto: X.M.)

Les dues plantes de tractament de purí existents a la comarca -dues de les sis que hi ha a Catalunya- han iniciat mesures de protesta contra la reforma del sector elèctric del govern espanyol que en compromet substancialment la viabilitat. Diumenge va parar l'activitat la central VAG SL i dijous ho farà Tracjusa, tot i que des d'aquest dilluns ja han deixat d'entrar-hi purins i s'estan buidant tancs.

D'aquesta manera es vol visualitzar l'atzucac en què la reforma deixa les plantes de cogeneració de residus, a qui es redueix la retribució que fins ara percebien per a la producció d'electricitat a partir de les dejeccions fins al punt de fer-les inviables, ja que els costos de producció acabaran sent més elevats que els ingressos.

Dimarts passat, 4 de febrer, organitzacions agràries i empresarials del sector ja van denunciar en roda de premsa les conseqüències d'aquesta ordre ministerial, que afectarà no només les plantes i els llocs de treball directes, sinó tot el sector porcí de la zona i, de retruc, l'economia local.

[Ampliarem la informació al proper SomGarrigues, núm 365]