COMARCA
- Juneda

Mor l'enginyer i escriptor junedenc Josep Marià Albaigès als 73 anys

Una xerrada d'Albaigès (dreta) aquest desembre a les Borges (foto: Xavi Minguella).

Aquest dimarts ha mort Josep Maria Albaigès, enginyer i escriptor nascut a Juneda, a causa d'una ràpida malaltia. Tant és així que Albaigés, de 73 anys, tenia previst presentar el seu últim llibre, "Records dels anys de la picor" (Pagès Editors) el proper 4 d’abril a Juneda.

Albaigès era col·laborador de SomGarrigues des de l’estiu del 2011, on escrivia una columna mensual a la secció d’opinió titulada “Des del Tossal gros”. President honorífic de Mensa, organització internacional de persones amb una intel·ligència acreditada superior a la mitjana, Albaigès també va ser escollit el 2010 president de la Societat d’Onomàstica, de la qual actualment era vocal, junt amb un altre garriguenc i també col·laborador de SomGarrigues, Santi Arbós. Precisament una conferència sobre onomàstica celebrada aquest desembre a les Borges, en el marc de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran, va ser un dels seus últims actes a la comarca.

El gener del 2013, va publicar “El Macià desconegut. Militar, enginyer, polític i hisendat” (Pagès Editors), una biografia atípica del president des de vessants poc conegudes. L’any 2011, amb motiu dels seus 70 anys, Juneda va nomenar Albaigès fill predilecte del municipi, sobre la història del qual va escriure en nombroses ocasions, tant al seu prolífic blog com a la revista Fonoll.

El seu enterrament tindrà lloc el dijous 20 de març, a 2/4 de 12 del matí, al tanatori de les Corts, a Barcelona, ciutat on residia.

[entrevista de Sònia Carrillo a Josep M. Albaigès publicada a SomGarrigues l'estiu de 2010]

[últims 10 articles de Josep M. Albaigès publicats a SomGarrigues]