COMARCA
- Cervià de les Garrigues , La Pobla de Cérvoles , Vinaixa

Escoles de la comarca participen a la primera Universitat dels nens i nenes de Catalunya

FOTO: Universitat de Lleida

Alumnes de cinquè de primària de les escoles de Cervià de les Garrigues, Vinaixa i la Pobla de Cérvoles, entre altres de la demarcació, han visitat aquest dimarts l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL) en la primera Universitat dels Nens i Nenes de Catalunya, una jornada organitzada per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques. La iniciativa, inèdita a Espanya, pretén acostar als infants la ciència, la cultura i l'educació superior amb l’objectiu de fomentar l’excel·lència, les vocacions científiques i la inclusió social. En el cas de la Universitat de Lleida, els participants han realitzat diferents activitats al voltant de les fruites i les hortalisses.

L’objectiu dels tallers era estimular el consum d'aquests productes fent veure als nens i nenes la diversitat de colors, textures, sabors, olors, sorolls que hi poden trobar i mostrant-los que aquestes diferències són degudes a aspectes morfològics i genètics de les espècies agrícoles, així com al seu maneig en la producció i la conservació. Els infants han pogut observar el creixement de diferents espècies i fer tasts de diversos productes (enciams, fruites...).

La Universitat dels Nens i les Nenes de Catalunya aplegarà més de 2.000 alumnes al conjunt del país, entre la sessió d'aquest dimarts i una altra programada pel proper 3 de maig de 2011. A banda de la UdL, la iniciativa es duu a terme a la Universitat de Barcelona, l'Autònoma de Barcelona, la Politècnica de Catalunya, la Pompeu Fabra, la Universitat de Girona, la Rovira i Virgili, i la Universitat Oberta de Catalunya.