COMARCA, ECONOMIA
- Alfés , Juneda , Les Borges Blanques , Puiggròs , Sunyer

796 hectàrees de fruita de la comarca afectades per la pedra

(foto: Adrià Martí)

La tempesta de dimecres va provocar danys en 796 hectàrees de les Garrigues, segons dades facilitades pel Departament d’Agricultura de la Generalitat. Sunyer, amb 280 hectàrees, ha estat la població més perjudicada, amb un percentatge d’afectació d’entre el 60 i el 100 per cent.

En altres poblacions de la comarca com ara Juneda, amb 200 hectàrees colpejades, l’afectació ha estat d’entre el 20 i el 30 per cent. Un percentatge que es repeteix en poblacions com ara en 118 hectàrees de Puiggròs o en 108 de les Borges Blanques. La capital de la comarca també compta amb 40 ha afectades entre el 70 i el 80 per cent. El balanç del govern també inclou Alfés, amb 50 hectàrees danyades entre el 10 i el 30 per cent.

Fruit d’aquesta tempesta, el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha insistit en la importància de les assegurances agràries i en la instal•lació de xarxes antipedra. Al mateix temps, ha demanat que Agroseguro agilitzi el peritatge dels danys de la calamarsada. Un fet meteorològic que també va afectar poblacions del Pla d’Urgell, el Segrià i la Noguera.