COMARCA
- Cervià de les Garrigues , La Pobla de Cérvoles

El primer incendi de la temporada crema mitja hectàrea de bosc a la Pobla

Va ser dissabte a la tarda, per una crema de restes forestals sense autorització i sense prendre les mesures adients.

(foto: Agents Rurals)

Dissabte a la tarda es va produir el primer incendi de la temporada a les Garrigues. Va ser al terme de la Pobla de Cérvoles però a un quilòmetre del nucli urbà de Cervià i va cremar 4.165 m2 de pi blanc i matoll. En l’extinció del foc, que va durar un parell d’hores, hi van participar tres dotacions de Bombers. 

La causa de l’incendi va ser una negligència humana, ja que les flames es van estendre a partir d’una crema de restes forestals sense autorització i sense haver pres les mesures adequades, com la distància respecte el bosc, l’horari o la neteja prèvia del terra. Els Agents Rurals van poder localitzar el pressumpte infractor i van interposar una denúncia.

Fonts del cos expliquen que, afortunadament, la vegetació encara era humida per ser una època primerenca de l’any i pels darrers mesos de pluges superiors a les habituals, de manera que el foc no es va expandir ràpidament i va cremar somort.

Des del 15 de març i fins el 15 d’octubre, tant per a cremar restes vegetals de treballs agrícoles (esporga) com restes forestals cal una autorització específica, que en cas de ser donada, insta el responsable a mantenir una distància de 25 metres respecte el bosc o 15 si es té un punt d’aigua. En el cas del foc de dissabte, aquest s’havia fet a menys de tres metres.