POLÍTICA

Carlos Gibert serà el diputat provincial de les Garrigues

Els resultats del 26-M van donar la plaça a la Diputació a ERC. Gibert ha estat alcalde de la Granadella entre 2011 i 2019 i és el president dels republicans a la comarca.

(foto: arxiu)

Carlos Gibert, alcalde de la Granadella fins fa cinc dies i president d’ERC a les Garrigues des de l’any passat, és la persona que ha escollit ERC per a representar el partit judicial de les Borges, que abasta majoritàriament la comarca de les Garrigues, a la Diputació de Lleida. Fins el passat 26 de maig, aquest càrrec l’ocupava Enric Mir, alcalde de les Borges pel PDeCAT, que des de la tardor n’era també vicepresident, però els resultats de les eleccions municipals als pobles inclosos en aquesta zona, d’on es tria un sol diputat, van deixar ERC en primera posició, de manera que el diputat correspon ara a aquest partit. Mir, per la seva banda, passa a formar part de l’equip de govern del Consell Comarcal de les Garrigues junt amb l’alcalde de la Floresta, Jaume Setó, tal com avançava SomGarrigues aquest matí.

Dels 25 diputats de l’organisme, 11 són per a ERC, 9 per al PDeCAT, 3 per al PSC, 1 per a Ciutadans i 1 pels Comuns, de manera que no hi ha cap majoria absoluta i ERC haurà de pactar o arriscar-se a que ho facin altres formacions i quedar fora del govern, cosa que sembla improbable. En una reunió comarcal celebrada ahir dimecres, els republicans garriguencs van decantar-se per iniciar negociacions amb els altres partits.