CORONAVIRUS, SALUT
- Redacció / Les Borges Blanques

Salut farà un cribratge massiu a les Borges a finals de setmana

Fonts del departament expliquen que serà "en l'entorn escolar", tot i que donaran detalls més endavant. La setmana passada ja es van fer 80 PCR pel brot de la residència.

(foto: arxiu)

El departament de Salut de la Generalitat està treballant per fer un cribratge poblacional massiu a les Borges Blanques aquest divendres o dissabte. Tot i que els detalls es donaran a conèixer més endavant, fonts de la conselleria especifiquen que les proves seran “en l’entorn escolar”. La mesura arriba després que els casos positius de Covid-19 a la capital garriguenca s’hagin disparat en els últims dies, amb 113 positius detectats només de l’1 a l’11 d’octubre. Bona part d’aquests tenen a veure amb el brot que hi va haver la setmana passada a la residència de gent gran, on ja es van fer 80 proves PCR, tant als contactes estrets dels treballadors del centre com a aquelles persones que ja el tenien programat. Igualment, també hi ha casos positius en altres àmbits del municipi. De moment, per exemple, hi ha 7 classes escolars confinades (quatre a l’institut Josep Vallverdú i tres al col·legi Mare de Déu de Montserrat).

Actualment, les Borges és un dels municipis amb el risc de brot més alt de Catalunya, amb 5.120 (es considera molt alt a partir de 200) i presenta una taxa de reproducció de 3,46, cosa que vol dir que cada positiu encomana la malaltia a més de tres persones.

Aquest migdia hi ha hagut una reunió del Comitè d’Emergència de l’Ajuntament de les Borges, després de la qual estava previst que el consistori comuniqués a la població les decisions preses. De moment, fonts municipals apunten que s’està a l’espera del vistiplau del Servei de Vigilància Epidemiològica del departament de Salut en relació a les mesures que es puguin prendre en l’àmbit municipal. Així mateix, l’Ajuntament espera que en les pròximes hores se sàpigui a qui es faran les PCR i quan, ja que no es descarta que es facin durant dos dies.