MOBILITAT
- Redacció

CCOO i Borges per la República insisteixen en incorporar la línia de les Garrigues a Rodalies Lleida

El sindicat considera "totalment insuficient" que només s'hi incrementi un únic servei i el grup municipal, a l'oposició, lamenta que les Borges sigui l'única capital de comarca exclosa de la xarxa.

L’anunci que ahir va fer el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, de canviar d’operadora a la futura xarxa Rodalies Lleida ha aixecat les crítiques de Comissions Obreres (CCOO) i del grup municipal Borges per la República, que lamenten que es continuï sense incloure la línia ferroviària de les Garrigues, a la que Puigneró no va fer cap esment durant la intervenció.

Tot i que el sindicat valora “molt positivament” l’increment de serveis a la línia Lleida-Mollerussa-Tàrrega-Cervera, considera “totalment insuficient” que només se’n posi un més a la línia Lleida-Montblanc, que passa per Juneda, les Borges, la Floresta i Vinaixa i que en continuï havent només tres cap a Montsó i cap faci parada a Almacelles i Raimat. Per CCOO, que ja va plasmar una proposta de Rodalies a l’estudi “Un tren per a la classe treballadora”, es tracta que “cap població que compti amb infraestructura ferroviària en l’àrea d’influència de Lleida es quedi enrere pel que fa a la mobilitat per ferrocarril com a mitjà de transport vertebrador, sostenible i segur, i en què Lleida continua estant notablement discriminada respecte la resta de capitals de Catalunya”. En aquest sentit, el sindicat exigeix que l’increment de serveis Lleida-Manresa el realitizi transitòriament Renfe, ja que avui és l’únic operador que disposa de personal i material a la zona.

El projecte presentat per Puigneró tampoc convenç el grup municipal Borges per la República (BxRep), que compta amb sis regidors a l’oposició a l’ajuntament de la capital garriguenca. BxRep lamenta que no es tingui en compte la línia de les Garrigues i les Borges sigui l'única capital de comarca de Ponent exclosa de la xarxa. “Constatem que l'anunci del conseller i vicepresident no és més que la confirmació definitiva d'una exclusió que ja s'intuïa quan el conseller Damià Calvet va presentar el projecte de Rodalies Lleida i només preveia una expedició més al dia. Aquell anunci, que al seu dia vam qualificar de presa de pèl, pràcticament no aportava cap novetat a una línia ja de per si precària i ara assistim a la certificació d'aquesta desatenció”, diu el grup en un comunicat emès ahir mateix. BxRep demana a l’equip de govern de les Borges i al Consell Comarcal de les Garrigues que se sumin a la reivindicació “sense tenir en compte colors polítics de conselleries”.