CARRETERES
- Redacció / Bellaguarda , Els Torms

La Generalitat assumeix una millora d’urgència a la pista municipal dels Torms a Bellaguarda

Tot i ser una pista de titularitat municipal, el Govern entèn que a la pràctica fa d’alternativa a la C-233. Els alcaldes demanen que alguna Administració se’n faci càrrec per fer-hi una reparació més a fons.

El departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat farà durant la setmana que ve obres de millora de la pista que uneix Bellaguarda i els Torms, consistents en apedeçar els nombrosos sots que hi ha. Durant els treballs s'ha donat pas alternatiu al trànsit a la mateixa calçada. Tot i que la titularitat de la pista és municipal, les obres les assumeix íntegrament la Generalitat, al considerar que aquesta via fa d'alternativa a la carretera C-233, que sí que és seva, entre el Soleràs i la Granadella. 

Els municipis de la zona fa temps que reclamen millores a la pista, que a la pràctica té un ús d'abast comarcal. En aquest sentit, els municipis de les Garrigues Altes van fer una acció simbòlica i reivindicativa aquest estiu instal·lant un cartell que recomanava no passar per la pista. Els alcaldes dels Torms i Bellaguarda valoren positivament l'actuació de la Generalitat, que ha de permetre millorar la seguretat en la circulació, però són conscients que es tracta d'una obra "per sortir del pas, ni que sigui aquest hivern", i insisteixen en que alguna Administració es faci càrrec d'una reparació més a fons.