ECONOMIA
- Bellaguarda , Els Torms , Juncosa

Llum verda a l’acord per iniciar l’última fase de les obres del Garrigues Sud

Imatge d'arxiu de la inauguració de la quarta fase de les obres a càrrec de l'expresident de la Generalitat, José Montilla, a l'agost de 2010

El Govern va aprovar ahir, 15 de març, els acords per tirar endavant les obres d’execució del projecte de la quarta etapa de la fase 6 del regadiu Garrigues Sud. Aquesta última fase preveu la posada en reg de 1764 hectàrees als municipis de Bellaguarda, Juncosa i els Torms.

Els treballs s’han adjudicat a través de REGSA per un import de 20.744.917 milions d’euros i beneficia uns 250 regants. L’import total de l’actuació de l’etapa IV puja a 67,41 milions d’euros.

Cal dir que les anteriors tres etapes del projecte ja han transformat en reg 5.165 hectàrees i que, actualment, s’estan executant les obres de les 5.500 hectàrees de l’etapa IV, de la qual ja han entrat en servei unes 3.735 hectàrees. Com dèiem, ara queden per completar les 1.764 restants d’aquest nou acord. A més, es preveu que en el futur es pugui ampliar el reg als termes municipals de la Pobla de Cérvoles i d’Ulldemolins.

Actuacions

El projecte comprèn, entre altres actuacions, l’ampliació d’una estació de bombament; tres embassaments de regulació -amb una capacitat total d’emmagatzematge de 157.938 metres cúbics d’aigua-; la infraestructura per a la distribució secundària que preveu l’execució de 96 hidrants i el traçat de canonades que connectaran cada embassament; la infraestructura de distribució terciària, que comprèn l’execució de 296.616 metres de canonades, i la construcció de 724 preses d’aigua a peu de finca.