COMARCA, INCENDI
- Redacció / Juneda

Un incendi de vegetació va cremar ahir 3,5 hectàrees prop del camp d’esports de Juneda

La comarca se situa al nivell 2 del Pla Alfa de risc d’incendi. És la tercera vegada aquest any que hi arriba, amb unes previsions de temperatures que arribaran als 34-35ºC de màxima els pròxims dies.

(foto: P. Rosinach)

Ahir dimecres, a quarts de 5 de la tarda, hi va haver un incendi prop del camp municipal d'esports de Juneda que va cremar 3,5 hectàrees de vegetació, però també maquinària agrícola i instal·lacions d'una granja abandonada. Els Bombers hi van enviar set dotacions, una de les quals aèria, i van treballar sobretot a la cua del foc, per evitar que arribés a una altra explotació ramadera. L'incendi es va donar per extingit pels volts de les set de la tarda. Aquest era el segon incendi a la comarca en poc més d'una setmana, ja que el 31 de maig en va haver un altre, en aquest cas forestal, al terme de Juncosa de les Garrigues, que va cremar 5,9 hectàrees. D’altra banda, avui també n’hi ha hagut un prop del terme de Juneda, en un trencant de la carretera N-240 però ja en terme de Lleida. L’avís ha sigut a les dues del migdia i hi han actuat dues dotacions de Bombers. Les flames han cremat bàsicament rostoll.

Avui dijous, el risc d'incendi a la comarca s’ha situat al nivell 2 del Pla Alfa, el segon més elevat, i amb una previsió meteorològica d'arribar als 34-35ºC de temperatura màxima durant el cap de setmana i bona part de la setmana que ve. És la tercera vegada que les Garrigues està al nivell 2 aquest any. Ho va estar durant quatre dies del mes de maig i els primers d'abril, tot i que llavors les temperatures no eren tan altes.