COMARCA, MEDI AMBIENT
- Redacció / El Vilosell , La Pobla de Cérvoles

S’inicia la consulta prèvia del Parc Natural de les Muntanyes de Prades

Les propostes es poden traslladar mitjançant el portal de participació de la Generalitat fins al 16 de febrer. Aquesta fase inicial és un tràmit obligatori, i és la primera d'un procés participatiu més ampli que comptarà amb sessions participatives.

Imatge d'arxiu de les Muntanyes de Prades (Foto: ACN)

El Govern va anunciar el 6 de desembre l'inici de la consulta prèvia a l'elaboració del Projecte de decret de declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades.

Aquesta fase inicial és un tràmit obligatori, la primera d'un procés participatiu més ampli, i ha de permetre recollir les expectatives tant de la ciutadania com dels ajuntaments inclosos en aquesta figura de protecció. En total, són 22 municipis, entre els quals hi ha la Pobla de Cérvoles i el Vilosell, els únics dos garriguencs, i cinc comarques les implicades. 

Avui, s'ha obert l'aplicatiu web per a què ciutadania, empreses i institucions hi facin arribar propostes. Aquestes es poden dur a terme mitjançant el portal de participació ciutadana de la Generalitat fins al 16 de febrer. 

A mitjans d'octubre, Acció Climàtica havia escenificat l'obertura d'aquesta fase amb una reunió amb els ajuntaments i la Plataforma cívica, de la qual formen part la Plataforma Salvem la Llena, de la Pobla de Cérvoles, i l'Associació Set de Tosca, del Vilosell.

Ambdues organitzacions celebren que l'inici dels tràmits formals per la declaració del Parc Natural, però també adverteixen de la demora del procediment.