POLÍTICA
- Redacció / Les Borges Blanques

Núria Palau serà la diputada provincial de les Garrigues

La coalició Junts-Impulsem tria l'exalcaldessa borgenca com una de les representants del partit, que estarà a l'oposició de l'ens provincial.

Núria Palau, exalcaldessa de les Borges Blanques, és la persona que ha escollit la coalició Junts-Impulsem per representar el partit judicial de les Borges (que abasta majoritàriament la comarca de les Garrigues) a la Diputació de Lleida. En l’últim mandat, aquesta posició l’ocupava Carlos Gibert (ERC), regidor de la Granadella i alcalde d’aquest municipi del 2011 al 2019, però les eleccions del passat 28 de maig van deixar Junts-Impulsem en primera posició als pobles inclosos dins el partit judicial de les Borges, de manera que ara el diputat correspon a aquesta coalició. 

Palau va entrar a l’Ajuntament de les Borges l’any 2011 com a regidora de CiU i durant deu anys va ser tinent d’alcalde dels governs d’Enric Mir. El 2021 va rellevar Mir a mig mandat i a les eleccions municipals del 28M era la cap de llista de Junts, però la formació va perdre la majoria absoluta i un pacte entre Borges per la República i ERC la va deixar sense l’alcaldia. 

A la Diputació està previst que Palau i els altres diputats de Junts-Impulsem també siguin a l’oposició, ja que un acord entre ERC, PSC i Ara Pacte Local ha sumat la majoria necessària per formar govern. El 14 de juliol és quan es preveu la formalització del cartipàs.