LLEURE
- Redacció / Les Borges Blanques

El concert del dissabte de Festa Major de les Borges també assoleix l'aforament màxim

Igual que a Arbeca i Juneda, s’ha redactat un Pla d’Autoprotecció que obliga a establir un límit d’assistents. Malestar el primer matí de distribució d’entrades, per les cues que es van generar.

Concert d'una edició anterior a la zona de penyes de les Borges. (foto: Aj. Borges).

Tal com va passar a Arbeca i a Juneda, el concert principal de la Festa Major de les Borges Blanques, el de dissabte 2 de setembre a la nit amb els grups Buhos i Figa Flawas, ha esgotat també totes les entrades disponibles. Enguany, l’organització ha decidit traslladar l’esdeveniment, que tradicionalment es feia a la plaça Europa, a la zona de penyes i, com a Arbeca i Juneda, redactar un Pla d’Autoprotecció, cosa que implica fixar un aforament màxim i, en conseqüència, controlar els accessos i el nombre d’entrades distribuïdes, tot i que continuen sent gratuïtes. 

L’Ajuntament va establir el 28, 29 i 30 d’agost per tal que els ciutadans de les Borges recollissin presencialment les entrades (un màxim de quatre per persona) i, a partir de la mitjanit del 30 al 31, podien treure-les la resta d’interessats de forma online. El primer matí de distribució presencial es van formar cues importants al pati de l’Ajuntament, amb esperes de tres hores i més, que van generar malestar entre els presents.

El consistori ho va atribuir a incidències tècniques del web i a la comprovació del padró per tal que totes les entrades anessin a parar a ciutadans de les Borges, i va demanar disculpes públicament per la lentitud. Aquella tarda mateix es va habilitar el Pavelló de l’Oli, amb més taules i més personal, i a partir de llavors la distribució ja va ser fluïda la resta de dies, fins al punt que el dimecres, un cop acabat el repartiment presencial, quedaven 1.714 entrades fins a completar l’aforament. Quan es va obrir la distribució online, però, aquestes van volar en només mitja hora, tot i que l’organització havia ampliat l’aforament fins al màxim de quasi 5.000 localitats.