CULTURA
- Redacció / Juneda

Setze treballs sobre la comarca es presenten aquest dissabte a la jornada Garriga

L’organitza el Centre d’Estudis de les Garrigues cada dos anys i aquesta vegada tindrà lloc a Juneda, aquest dissabte 4 de maig.

L'última edició va tindre lloc el 2022 a Bovera.

El Centre d'Estudis de les Garrigues celebrarà aquest dissabte, 4 de maig, a Juneda la seva trobada d’estudiosos, que és de caràcter itinerant i bianual. L'entitat segueix la línia encetada el 2022 amb la trobada de Bovera, en què va passar a batejar les trobades d’estudiosos, iniciades el 1997, amb el nom de jornada Garriga, nom que també rep la publicació que posteriorment recull tots els treballs presentats a la trobada, tot plegat amb la idea d'anar bastint una col·lecció homogènia de publicacions.

Per a la trobada d'enguany s'han registrat 16 ponències sobre diferents temes de la comarca o d'algun dels seus pobles. El cap carlí Salvador Masgoret de Fulleda, l'activista borgenc Josep Boldú, el discurs territorial de la revista Lo Clarí de la Granadella, les balmes del riu Set, els aiguamolls de Castelldans o el diari de mossèn Ramon Bergadà, de l'Albi, són alguns dels treballs que s'exposaran per part dels autors.

La jornada es farà al Centre de les Arts i la Memòria de Ponent (CAMP) i inclou també un col·loqui sobre la gestió de l'aigua, amb Maribel Pedrol i Josep M. Escribà, una visita comentada a l'exposició sobre caliquenyos i l'exposició fotogràfica “Resiliències”, de Pep Companys, inaugurada al març al mateix recinte.