Opinió
Jordi Capdevila

Jordi Capdevila

Negar l'evidència

Últimament estem vivint una sèrie de despropòsits que em fan reflexionar molt. Resulta que estem vivint en un món modern, avançat, tecnològic i plural, en ple segle XXI, però en realitat aquest món no s'assembla gens al que ens diuen que és. Estem enmig d'una molt greu crisi política, però política de fons, que cada dia que passa està fent més mal a la societat. No pot ser que els que volen donar lliçons de respectar les lleis siguin els primers que se les saltin a l'ample, que vergonyós és el cas de la senyora Cifuentes, per citar-ne algun. Aquesta senyora ja ha dimitit, sí, però ho ha fet forçada per no malmetre encara més la imatge del seu partit i amb tota la cara de fer-ho amb una rialla a la boca. Són aquestes persones que no saben admetre els seus errors i sols veuen el mal del veí, les que realment fan mal a la societat.

Em va fer gràcia el ministre Zoido quan s'explicava davant el Congrés dient que en la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla no hi va haver cap tipus d'ordre política en l'actuació dels agents de seguretat, però per altra banda també diu que es van interceptar 199 samarretes grogues amb alguna inscripció o símbol polític. I doncs, amb què quedem senyor Zoido? I va haver ordre o no? Lamentable.

Hi ha casos decebedors per tots els bàndols, no s'ha d'oblidar que per part de l'altre sector polític també es cometen errors i a vegades no se saben admetre. L'exemple d'una periodista de Barça TV fent guardar la bandera espanyola a un aficionat del Barça perquè no aparegués al plànol del directe de la televisió, perquè, segons ella, es podia ficar amb un problema, tampoc té perdó. I el que té menys perdó es que et pots equivocar, però davant una imatge que escenifica la realitat no és pot negar l'evidència, i almenys, un cop ja comès l'error, s'ha de tenir el valor per donar explicacions.

Cal que la situació política faci un gir radical per tornar a viure amb dignitat.