Opinió
Jordi Capdevila

Jordi Capdevila

La necessitat d'una via en condicions

Sabut és el problema de trànsit que afecta la N-240, bàsicament en el traçat que va des de Montblanc a Lleida. L'alta sinistralitat que registra la via en els últims anys és un greuge important per al nostre territori que cal solucionar sense demores. És clar que les carreteres estan plenes de conductors perillosos que fiquen en risc la seguretat i la vida d'altres persones, però això no es pot evitar, ja que per mala sort, de poca-soltes n'hi ha a tot arreu. El que sí que es pot millorar és el traçat físic perquè els accidents es redueixin i el trànsit sigui molt més fluid i còmode per a tothom, sobretot, per a aquells milers de persones que dia rere dia agafen el seu vehicle per transcórrer per aquestes contrades. No pot ser que cada cap de setmana d'estiu la gent de Lleida i de les Garrigues hagi d'estar patint i amb l'ull posat al trànsit que hi haurà quan torni de la platja. Si no s'opta per anar per altres vies secundàries per intentar evitar les cues, cada dia topes amb la mateixa pedra. Les retencions són una constant en aquestes dates estivals i això no hauria de ser així, ja que si es posés en marxa l'autopista s'acabarien molts patiments i pèrdues de temps feixugues i insuportables i, de retruc, s'evitarien accidents innecessaris.

Fa massa temps que s'està reclamant una solució eficaç i contundent a aquest maldecap que no es pot solucionar amb una simple aspirina, sinó que cal tractar-lo amb contundència i serietat, amb un bon cop de falç.

Només penso en el dia en què podré anar tranquil per la meva carretera, segur i convençut que aquesta serà un referent del nostre territori.