Opinió
Bernat Morgades

Bernat Morgades

Humanitat

L'altre dia a la ràdio vaig sentir una notícia que em va alegrar força. "La Comissió Europea destinarà 50 milions d'euros a Espanya per l'onada migratòria", deia el titular.

Inicialment, vaig pensar que estava molt bé que Europa faci un gest d'aquestes característiques per ajudar els refugiats que arriben pels països d'entrada al vell continent. Pensava: "l'Europa de l'extrema dreta vol ajudar la gent que fuig de la misèria, increïble".

Però anava errat. La notícia continuava dient: "La CE ha desbloquejat més de 50 milions d'euros per destinar-los a combatre l'increment de fluxos migratoris des del nord d'Àfrica". Ja deia jo... els diners serviran per endurir la vigilància policial de les fronteres!

Moltes famílies marxen de les seves llars pels conflictes armats que estan tenint lloc als seus països, uns conflictes finançats pels països europeus que s'enriqueixen venent armament. No entenc com els líders d'Europa poden ser tant sàdics per combatre el trànsit il·legal de persones alhora que volen que perdurin les guerres dels països de les persones refugiades.

A més, per acabar-ho de rematar, en l'homenatge dels atemptats del 17 d'agost, hi assisteix el rei que signa convenis amb xeics de l'Orient Mitjà per vendre-hi més armes. Sembla que el sisè vulgui seguir les passes del cinquè.

I see humans, but no humanity.

Llibertat per als presos polítics.