COMARCA
- Les Borges Blanques

Quatre candidats confirmats a les Borges per a les municipals

A poc a poc es van destapant les cartes de la baralla amb què es disputarà la composició del proper ple de l’Ajuntament de la capital comarcal i, de moment, hi ha quatre caps de llista confirmats: Enric Mir, actual alcalde (CiU), Salvador Noguera (ERC), Josep R. Farran (CUP) i Ramon Camús (PP). Falta per veure si repeteix el grup del regidor independent Francesc Macià i què acaba fent també el PSC.

Dues cares noves
CiU tornarà a confiar en Enric Mir, que ja va ser candidat el 2011, però ara amb el bagatge de l’acció de govern i la major visibilitat que això li ha suposat. Mir, empresari del sector dels carburants, va ser regidor d’Hisenda amb l’alcaldessa Carme Benet del 2003 al 2007.

D’altra banda, ERC i la CUP presenten candidat nou. Per als republicans ho serà Salvador Noguera, de 55 anys i que n’ha treballat 40 a la banca. Vinculat a les Consultes sobre la Independència del 2009, va formar part activa de l’AMPA del col·legi Joan XXIII als anys 90. L’acompanyaran, tot i que no se sap l’ordre, altres independents com Montse Casals, Ramon Queralt i Dolors Batlle, en una aposta d’ERC “per obrir-nos a la societat civil”, afirmen. Noms d’etapes anteriors com Estradé, Satorra i Balsells no figuren entre els possibles regidors.

També és nou el cap de llista de la CUP, Josep R. Farran, bomber de professió i 41 anys d’edat. Va estar també a l’organització de les Consultes sobre la Independència del 2009 i forma part de l’ANC, de la Plataforma Garrigues en Defensa del Territori, de Som lo que Sembrem, de Marea Blanca Borges en defensa de la sanitat pública i de l’Ateneu Popular Garriguenc. L’acompanyarà de número dos l’actual regidora Laia Safont. 

Pel PP repeteix el candidat Camús, que el 2011 va quedar lluny d’obtenir representació. “Ara, a diferència de llavors, tenim una llista amb cara i ulls”, diu. Admet, però, que han hagut de completar la llista amb gent de fora de les Borges. La possibilitat que el PP apadrinés una nova llista, impulsada per M. Ángeles Cabot, queda finalment descartada. "No ho hem vist clar cap de les dues parts", afirma Camús.