COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques , Tarrés , Vinaixa

ERC i PSC insisteixen en l'alliberament del peatge de l'AP-2 entre Lleida i Montblanc

(foto: ERC)

El diputat provincial Jaume Gilabert, el senador Miquel Àngel Estradé i el diputat al Congrés epsanyol Xavier Eritja, d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), han reivindicat aquest dilluns 8 de febrer la gratuïtat de l’autopista AP-2 com a alternativa a l’opció del desdoblament de la carretera N-240 "per tal d’evitar la sinistralitat i la densitat de trànsit d’aquesta via", expliquen. Ho han fet durant una concentració al peatge de les Borges Blanques que ha reunit diversos alcaldes i regidors de les Garrigues.

Per Gilabert, l’alliberament del peatge entre Lleida i Montblanc "és un tema summament urgent per diversos motius, per la sinistralitat de l’actual carretera, per un tema d’estalvi econòmic i per un tema de sostenibilitat al no afegir la construcció d’una autovia a les comarques de les Garrigues i de la Conca del Barberà, que ja estan travessades per una autopista, una carretera nacional, la via fèrria tradicional i la via fèrria d’alta velocitat". Per Estradé, utilitzar gratuïtament aquest tram d'autopista "seria la millor solució, la més ràpida i la que permetria, realment, resoldre tots els problemes de l’actual N-240 en uns terminis raonables".

Proposta socialista al Congrés
Per la seva banda, el grup socialista al Congrés espanyol defensarà una Proposició No de Llei per trobar una solució definitiva al tram de l’A-27 entre Montblanc i Lleida, segons recull el diari El Punt Avui. L’opció que proposen és "estudiar l’alliberament del peatge entre les dues ciutats com a alternativa a la construcció de l’autovia", segons ha anunciat el diputat per Tarragona Joan Ruiz.

Reivindicació transversal
Les veus d'ERC i PSC, que ja s'havien manifestat en aquest sentit en anteriors ocasions, se sumen a les que aquests últims dies han demanat la mesura del rescat del tram d'autopista. Democràcia i Llibertat (DL) i En Comú Podem ho van expressar l'1 de febrer, en una visita de les dues formacions a Juneda i les Borges, d'on els alcaldes es van manifestar en el mateix sentit. DL, però, proposa l'alliberament com a solució provisional mentre no es construeixi l'autovia, projecte que consideren que és la solució definitiva als problemes de l'N-240. Finalment, la CUP també va mostrar el seu suport a l'ús de l'autopista en una interpel·lació al ple del Parlament el 3 de febrer.