CORONAVIRUS, SALUT
- Redacció / Les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges decideix tancar parcs infantils i equipaments municipals

En un comunicat emès aquest vespre, el consistori explica que aquestes mesures seran vigents durant els pròxims 15 dies.

(foto: arxiu)

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha decidit tancar els parcs infantils de la població i els equipaments municipals, de manera que se suspenen les activitats que hi havia previstes com ara cursos de formació, entrenaments esportius o actes culturals. L’objectiu, segons s’explica al comunicat, és “preservar les activitats essencials com l’escola i l’activitat econòmica i reduir al màxim la interacció i la mobilitat de persones en aquelles activitats no tan essencials, almenys durant 15 dies, a l'espera que la velocitat i la circulació del virus disminueixin”.?

La decisió arriba després que aquest ?migdia s’hagi reunit el Comitè d’Emergència, arran de l’important augment de casos positius que hi ha hagut a les Borges des de principis de mes, fins a situar la capital garriguenca amb 113 positius des de l’inici d’octubre i esdevenir un dels municipis amb un major risc de brot i una taxa de reproducció més elevada de Catalunya. Avui hi havia quatre classes confinades a l’institut Josep Vallverdú i tres al col·legi Mare de Déu de Montserrat, així com afectacions en altres sectors com la indústria o la restauració. Bona part dels positius es van detectar a la residència de gent gran, on aquests dies hi ha hagut cinc defuncions amb Covid.

Per tot això, el departament de Salut ja ha ordenat una segona tanda de cribratges massius, després de la que es va fer la setmana passada a contactes vinculats a la residència. Aquesta vegada serà el dissabte 17 i es prioritzaran les famílies amb fills i filles en edat escolar (pares, mares i convivents). Les persones interessades hauran d'omplir un formulari que es publicarà a partir d’aquest dimecres dia 14.