SALUT
- Redacció / Juneda

Juneda reobre les piscines, els parcs i les places i reprèn els mercats

L’Ajuntament n’havia decretat el tancament divendres passat, arran de l’increment del nombre de contagis de coronavirus al municipi.

L’Ajuntament de Juneda ha anunciat que demà dijous s’obriran les piscines municipals, així com els parcs i les places, i es reprendran els mercats de dijous i de diumenge. La resta d’equipaments esportius i culturals reobriran el dilluns 16. El consistori aixeca, així, les mesures que va decretar el 6 d’agost, arran de l’important increment de contagis de coronavirus, i és que entre el 28 de juliol i el 6 d’agost es van registrat fins a 61 nous casos positius, segons fonts del departament de Salut de la Generalitat, part dels quals s’atribuïen al brot que havia sorgit entre els participants a les colònies, que van avançar la tornada el dia 28.

Des del dia 6 cap aquí, però, només s’han comptabilitzat set contagis, tots el dia 6, precisament, i cap més des de llavors. Avui, a més, fa 14 dies dels primers casos del grup de colònies, de manera que els afectats s’estan començant a desconfinar i els positius detectats al cribratge del dia 6 ho faran en els pròxims dies. La millora de la situació i l’onada de calor que comença avui han fet que el consistori optés per reobrir les piscines.

D’altra banda, les Borges i Torregrossa també destaquen aquests dies per un elevat nombre de nous casos. Tot i que del dia 6 cap aquí també hi ha millorat la situació, en el període del 28 de juliol fins ara s’hi han registrat 38 i 25 contagis nous, respectivament.