MEDI AMBIENT, SALUT
- Redacció

El Govern preveu convocar la Taula de la Qualitat de l’Aire de les Garrigues a partir de finals d’any

Quan es tinguin els resultats dels estudis que, segons la conselleria d’Acció Climàtica, "en aquests moments s'estan finalitzant".

La conselleria d'Acció Climàtica de la Generalitat preveu convocar la Taula de la Qualitat de l'Aire de les Garrigues quan es tinguin els resultats dels estudis que, segons la mateixa conselleria, "en aquests moments s'estan finalitzant". Això seria a finals d'aquest any i, a partir d'aquí, "els resultats es faran públics a la Taula de Qualitat de l'Aire de les Garrigues, la qual es convocarà quan es disposi de la informació esmentada". Aquesta és la resposta a la pregunta que el grup parlamentari de la CUP va fer a l'agost per saber quan es tenia previst crear la Taula.

Aquesta era una promesa que el conseller Damià Calvet va fer el gener del 2020 davant de membres de la plataforma Aturem la Incineradora de Juneda en una visita a la Fira de l'Oli de les Borges Blanques. De moment, la Taula encara no s'ha convocat mai, tot i al març d'aquest any, la conselleria de Calvet sí que va donar l'autorització definitiva al projecte de Nova Tracjusa, quan el Govern estava en funcions després dels comicis del febrer. Aquest estiu, ja amb el canvi de conselleria, la intenció del Govern era lluny de crear la Taula.