CARRETERES
- Redacció / Bellaguarda , Bovera , El Cogul , El Soleràs , Els Torms , Granyena de les Garrigues , Juncosa , La Granadella

Programen un tall reivindicatiu de l'eix de les Garrigues per reclamar-ne l'acondicionament

El proper dissabte 16 d'abril al matí es duran a terme activitats per cridar l'atenció sobre aquest punt viari. L'acte comptarà amb la lectura d’un manifest, una caminada i un esmorzar popular, a més de la visita a les pintures rupestres del Cogul. 

Un dels punts en què pitjor estat es troba el ferm de la pista (Foto: Arxiu)

Els municipis de les Garrigues Altes han anunciat un tall reivindicatiu de la pista entre els pobles de Granyena i el Cogul, el proper dissabte 16 d’abril, per reclamar-ne l'acondicionament. Els organtizadors preveuen un ambient lúdic i festiu i per aquest motiu l’acció comptarà amb la lectura d’un manifest, una caminada, un esmorzar popular i la visita, per qui ho desitgi, al Centre d’Interpretació d’Art Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul.

L’última setmana de febrer, Granyena de les Garrigues i el Cogul ja van instal·lar cartells on recomanaven no utilitzar aquesta carretera pel mal estat del ferm, i amb el desig també de reclamar la col·laboració de les administracions superiors. El tram entre Granyena de les Garrigues i el Cogul forma part de l'anomenat Eix de les Garrigues o Transversal de Ponent, que uneix la carretera C-12 a Torrebesses amb l'autopista a les Borges i l'autovia a Bellpuig, i que passa per Granyena, el Cogul i Castelldans.

En aquell moment, l’alcaldessa del Cogul, Anna Torres, va reivindicar l’interès comarcal d’aquesta pista, i l’alcade de Granyena no descartava tallar-la. En aquesta ocasió, el tall durarà entre les 10h i les 14h, però Esquerda no descarta noves accions. Els municipis de les Garrigues Altes han convidat als representants del Consell Comarcal, la Diputació de Lleida i la Generalitat a l’acte, per fer-los més coneixedors de la demanda.    

Els darrers mesos, l’Eix de les Garrigues ha centrat la reivindicació dels municipis del Segrià Sec i de les Garrigues Altes, i a mitjans de febrer, la comissió de Polítiques Digitals i Territori del Parlament de Catalunya va aprovar una moció de la CUP a favor de prioritzar-ne l'arranjament. En la presentació la setmana passada del projecte “Arrelament i equitat territorial a les Garrigues Altes”, els representants del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori van evitar posicionar-se clarament sobre el futur d’aquesta via, malgrat l’exigència dels alcaldes.