Jordi Ribalta, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de les Borges Blanques, ha estat elegit nou president d'Unió Democràtica de Catalunya a les Garrigues administratives. Això arriba després que Juli Muro hagués anunciat que abandonava el partit.

L'assemblea de militants, que s'ha reunit aquest dilluns, demana al president de la Intercomarcal d'UDC, Miquel Padilla, que exigeixi la dimissió de Muro com a president del Consell Comarcal de les Garrigues i com a conseller comarcal. 

Muro: "Ja m'ho diran"
Juli Muro ha afirmat a aquest mitjà que "no en sé res" sobre la petició feta per la militància. Preguntat sobre què faria si Padilla li demanés la dimissió del Consell, el també alcalde de Puiggròs ha dit que "si el lloc és d'un partit, que m'ho diguin i llavors ja diré què faré".

Padilla: "La dimissió o no és una cosa que recau en la seua consciència"
El president de la Intercomarcal d'UDC, Miquel Padilla, ha explicat a SomGarrigues que el partit a nivell comarcal demanarà a CDC de les Garrigues que defensi que Muro deixi la presidència. Tot i que "cal tenir en compte que la legislatura està gairebé a punt d'esgotar-se i és una cosa que recau sobre la seua conciència".
I és que considera que "el de conseller comarcal i el de president del Consell és un càrrec de partit -sé que pot sonar malament- però que ho sigui és cosa dels companys" de files. Al mateix temps que ha aclarit que "no és com el cas de l'alcaldia de Puiggròs, on va ser escollit directament pels ciutadans del poble i ningú li ho pot discutir".
Padilla també ha lamentat la baixa de Muro d'UDC ja que " és un bon amic i hem compartit moltes coses". Al mateix temps, ha volgut recalcar que "Unió Democràtica de Catalunya està a la primera línia a favor del procés i defensem que Catalunya decideixi el seu futur" i ha posat com a exemple el paper de la vicepresidenta Joana Ortega i del conseller Ramon Espadaler. 

L'eurodiputat Gambús, a la comarca
Per una altra banda, la militància va fer un repàs a les perspectives de futur a nivell municipal i es va preparar la visita a la comarca, el mes que ve, de l'eurodiputat Francesc Gambús.