COMARCA, ECONOMIA, ENERGIES
- Redacció / Bellaguarda , Bovera , El Cogul , El Soleràs , Els Torms , Granyena de les Garrigues , Juncosa , La Granadella

Les Garrigues Altes exigeixen beneficiar-se del Fons de Transició Nuclear des del 2023

Els municipis consideren discriminatòria l'exclusió provocada per l'esmena conjunta de PSC i Junts. Calculen que cada poble deixarà de percebre 400.000€, un total de 3,2 MEUR que destinarien al repte demogràfic. 

Imatge d'arxiu de la Central Nuclear d'Ascó (Foto: ACN).

Els municipis de les Garrigues Altes han exigit avui per mitjà d’un comunicat la modificació de la normativa necessària per estar inclosos com a beneficiaris del Fons de Transició Nuclear l’any 2023. 

Els representants de Granyena de les Garrigues, El Cogul, El Soleràs, Els Torms, La Granadella, Bellaguarda, Juncosa i Bovera consideren discriminatòria l’exclusió per una esmena conjunta de PSC i Junts, aprovada el dijous 15 pel Parlament en el debat sobre la l’ampliació del Fons

Expressen que “no hi ha cap raó tècnica ni jurídica que justifiqui la seva exclusió”. Així, calculen que cada poble deixarà de percebre 400.000€. En el total de les Garrigues Altes, serien 3,2 milions d’euros, que els permetrien finançar projectes vinculats al repte demogràfic.

Els ajuntaments de les Garrigues Altes, per altra banda, valoren positivament que el retorn del Fons al territori passi del 20% al 50% i que s'ampliï el radi de beneficiaris fins als 30 km.