El Parlament ha aprovat celebrar un debat monogràfic durant el mes de juny d'aquest 2015 en el si de la Comissió d'Agricultura de la cambra legislativa sobre el canal Segarra-Garrigues. Una cita que haurà de comptar "amb tots els agents implicats sobre el desenvolupament,  el futur i la sostenibilitat econòmica i ambiental" de la infraestructura.

En el mateix debat, diu la moció, es presentaran l’informe definitiu del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible conjuntament amb el de la sindicatura de comptes sobre l’exercici de l'empresa pública Regsega dels anys 2010 i 2011. Tal com ho ha aprovat el Parlament, fet el debat monogràfic es realitzarà una auditoria econòmica i fincancera sobre la gestió de Regsega entre els anys 2003 i 2014,

L'únic punt que no ha prosperat pels vots en contra de CiU i PP i l’abstenció del PSC demanava garantir que abans de continuar amb l’obra nova del Segarra Garrigues es considerés el que ja està instal·lat, pensar en una modernització del sistema de reg del Canal d’Urgell.